بازیافت ضایعات الکترونیکی
استخراج طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی، خاک طلا و نقره و جواهرات

یک شنبه 30 تير 1398
ن : طلا و نقره

بازیافت ضایعات الکترونیکی

بازیافت ضایعات الکترونیکی

یکی از مسئولین سازمان های زیربط می گوید: معمولا در بازیافت ضایعات الکترونیکی کسانی که برای اولین بار در کشور شروع به سرمایه‌گذاری در این زمینه کنند، سود بالاتری نسبت به افرادی که بعد از آنها وارد این حرفه می‌شوند، خواهند داشت؛ البته هنوز کسی برای استفاده از تسهیلات در این زمینه به سازمان صنایع و معادن مراجعه نکرده است. وی از همه سرمایه ‌گذاران دعوت کرد که برای بازیافت فلزات گرانبها نظیر طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی دست به کار شوند و قول داد که سازمان صنایع و معادن از هیچ کمکی دریغ ننماید و کمک های لازم را به افراد علاقمند ارائه دهد.

طلا و نقره در ضایعات الکتریکی

بسیاری از ضایعات الکترونیکی نظیر بردهای موبایل، مادربوردهای کامپیوتر، انواع قطعات الکترونیکی و کامپیوتری و حتی تلفن‌های رومیزی و تلویزیون ها دارای مقداری طلا و نقره و در بعضی موارد پلاتین و پالادیوم هستند. برای مثال در پنل‌های LCD ورق‌هایی استفاده می‌شود که خود این ورق‌ها قابل استفاده مجدد هستند، حتی مواد پلاستیکی و مس‌هایی که در این نوع ضایعات وجود دارد می‌تواند بازیافت شده و به چرخه تولید برگردند.

بازیافت انواع مواد ارزشمند از یک کامپیوتر

یک عدد کامپیوتر دارای ۳۲‌درصد پلاستیک، ۴۱‌درصد آلومینیوم (به شرط این که بدنه و کیس آن از آلومینیوم ساخته شده باشد)، ۶۱/ ۰‌درصد طلا، ۹۸۱/۰‌ درصد نقره می باشد و این نشان دهنده این است که اگر به حجم زیادی از کامیپوترهای ضایعاتی دسترسی داشته باشیم می توانیم مقدار بسیار زیادی مواد ارزشمند بازیافت کنیم و به سود قابل توجهی برسیم.

مراکز اصلی بازیافت ضایعات الکترونیکی در کشور

یکی از سوالاتی که برای افراد سرمایه گذار مطرح است این است که نحوه و مکان استقرار صنایع بازیافت ضایعات الکترونیک در کشور چگونه است. در این راستا وزارت صنایع دو شهر بزرگ در کشور یعنی تهران و شیراز را برای این صنعت در نظر گرفته است.

یکی از مسئولین دولتی در اینباره می‌گوید: یکی از اولویت‌های سازمان صنایع و معادن برای استقرار واحدهای بازیافت ضایعات الکترونیکی، شهر شیراز است چرا که دارای منطقه ویژه اقتصادی الکترونیکی است و بیشترین تولیدات محصولات الکتریکی کشور بعد از تهران را در اختیار دارد. وی می‌افزاید: اگرچه اولویت سازمان صنایع و معادن استان‌های تهران و فارس به عنوان دو مرکز بزرگ انباشت زباله‌های الکترونیکی در کشور است، اما اگر در سایر نقاط نیز سرمایه ‌گذار پاپیش بگذارد و سازمان را توجیه کند، حتما استقبال خواهد شد.

وی می‌افزاید: «بحث استخراج طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی به این دلیل از سوی سازمان صنایع و معادن رونمایی می‌شود که جذابیت سرمایه‌گذاری آن مشخص گرد و دلیل آن این است که با توجه به اصل ۴۴ شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی نباید خود سرمایه‌گذاری کنند و به جای آن باید سرمایه گذاران را تشویق به این کار نمایند.

میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز

تصور می ‌رود که برای شروع به کار یک واحد صنعتی و بزرگ بازیافت ضایعات الکترونیکی، سه ‌‌میلیون دلار مورد نیاز باشد. هم ‌اکنون این صنعت در ژاپن، آلمان، چین، پاکستان و بسیاری از کشورهای دیگر مطرح است.

آمار و ارقام ارائه شده از آژانس اروپایی محیط ‌زیست

آژانس اروپایی محیط ‌زیست پس از تحقیقی که در بسیاری از کشورها انجام داد به این نتیجه رسید که حجم سالانه ضایعات الکترونیکی در سال گذشته  ۴۰‌میلیون تن بوده که این نشان دهنده این است که سه برابر سریع ‌تر از مجموع ضایعات و زباله‌های تولید شده توسط انسان در حال اضافه شدن است.

همچنین برخی از موسسات تحقیقاتی به این نتیجه رسیده‌اند که تعداد کامپیوترهای موجود در جهان از مرز یک میلیارد گذشته است و این بدان معناست که بطور متوسط از هر ۷ نفر در جهان، یک نفر از رایانه بهره‌مند است و این حاصل رشد ۱۲‌درصدی تعداد رایانه‌ها در هر سال نسبت به سال گذشته است. بنابراین این آمار و ارقام همگی به ما می فهمانند که بازیافت ضایعات الکترونیکی به امری اجتناب پذیر تبدیل شده است.

مطالب مرتبط

بازیافت موبایل

سنگ طلا

خاک طلا

  

 

 

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: