استخراج طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی، خاک طلا و نقره و جواهرات

پنج شنبه 28 مهر 1401
ن : طلا و نقره

کتاب آموزشی “دانشنامۀ استخراج فلزات گرانبها” دارای 12 فصل و 196 صفحه در قطع وزیری است که به صورت چاپی سیاه و سفید و به همراه فایل حاوی تصاویر رنگی به علاقمندان عرضه می‌شود.

کتاب دانشنامه استخراج فلزات گرانبها

 

موضوع این کتاب در مورد استخراج و بازیافت فلزات گرانبها، استخراج طلا از خاک و بازیافت بعضی از قطعات الکترونیکی است و موضوعات اصلی آن به شرح زیر می باشد:

  • استخراج طلا از خاک و سنگ طلا به روش تیزاب سلطانی
  • آزمایش خاک و سنگ طلا به دو روش سیانید و کلرید قلع
  • استخراج پلاتین و پالادیوم
  • بازیافت طلا از آی سی ها
  • بازیافت نقره و پالادیوم از خازن ها
  • آموزش استخراج نقره از باتری های ساعت
  • آموزش استخراج نقره از فیلم های رادیولوژی 
  • آشنایی با لوازم و مواد شیمیایی مورد نیاز

لازم به ذکر است که این کتاب توسط مولف کتاب "بازیابی شیمیایی طلا و نقره از جواهرات و قطعات الکترونیکی" تالیف شده است و به نوعی مکمل کتاب مذکور به شمار می شود.

در صورتی که مایل به خرید و مطالعه این کتاب هستید، می توانید با کلیک روی لینک زیر آن را به صورت اینترنتی سفارش داده و درب منزل خود تحویل بگیرید.

 خرید آنلاین کتاب دانشنامه استخراج فلزات گرانبها



:: برچسب‌ها: کتاب,


پنج شنبه 28 مهر 1401
ن : طلا و نقره

فروش اسید سولفامیک

اسید سولفامیک ماده ای شیمیایی با شکل ظاهری پودر سفید رنگ و درخشان و فرمول شیمیایی H3NSO3 است. این ترکیب شیمیایی یک اسید تک پایه، معدنی و خشک است که از نظر ساختار شیمیایی، به عنوان ترکیب واسط بین اسید سولفوریک و سولفامید قرار دارد. این اسید جزو ساده ترین اسیدهای سولفامیک است که متشکل از یک اتم گوگرد منفرد می باشد. از مزایای این ماده شیمیایی می توان به ماندگاری بسیار بالا، مقرون به صرفه بودن و حمل و نقل راحت اشاره نمود.

اسید سولفامیک

مصارف اسید سولفامیک

سولفامیک اسید در تمیز کردن فلزات و سرامیک ها، سنتز آلی، کاغذ و منسوجات، برای کنترل pH، به عنوان پاک کننده مبتنی بر آب، در آبکاری، داروسازی، از بین بردن زنگ و رسوب آهک، تمیز کردن و پرداخت فولاد ضد زنگ و سایر فلزات، به عنوان یک ماده پاک کننده در کارخانه های فرآوری مواد غذایی مانند کارخانه های لبنیات، برای تولید رنگدانه و پیگمنت و رزین، در جداسازی یون های نیتریت، تولید خمیر کاغذ، ساخت علف کش، جهت تثبیت کلر استخرهای شنا، خنثی سازی تیزاب سلطانی در استخراج طلا و فلزات گرانبها و غیره کاربرد دارد.

روش تولید 

اسید سولفامیک را از واکنش اوره و مخلوط تری اکسید گوگرد و اسید سولفوریک یا اولئوم تولید می کنند.

خرید اسید سولفامیک

فروشگاه اینترنتی ایزی گلد عرضه کننده اسید سولفامیک در بسته بندی یک کیلویی، با کیفیتی مناسب و با قیمت رقابتی.جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاهده شرایط و قیمت به سایت زیر مراجعه فرمایید:

فروشگاه اینترنتی ایزی گلد - خرید اسید سولفامیک




پنج شنبه 28 مهر 1401
ن : طلا و نقره

متابی سولفیت سدیم

متابی سولفیت سدیم یکی از ترکیبات شیمیایی پرمصرف است که به صورت پودری یا کریستالی و به رنگ سفید می باشد و فرمول شیمیایی آن Na2S2O5 است. این ماده شیمیایی بوی گوگرد می دهد و در آب هم قابل انحلال است. همچنین در صنایع مختلفی شامل کاغذسازی، صنایع غذایی، تصفیه آب و فاضلاب و بازیابی طلا کاربرد دارد.

متابی

کاربردهای متابی سولفیت سدیم

متابی سولفیت سدیم کاربردهای زیادی در صنعت دارد که ازجمله آنها می توان به استخراج طلا از تیزاب سلطانی، به عنوان منبع SO2 (مخلوط با هوا یا اکسیژن) برای تخریب سیانید در فرآیندهای سیانیداسیون طلا، جهت کلرزدایی آب، برای خالص سازی کلروفرم، فنیل پروپیل سولفون و بنزآلدئید، یرای جلوگیری از فساد میوه‌های خشک، غذاهای دریایی، آبمیوه، سرکه و آب‌لیمو، دباغی پوست، جلوگیری از کپک زدن در هنگام حمل و نقل کالاهای مصرفی مانند کفش و لباس، تولید دارو، خالص سازی کلروفرم، فنیل پروپیل سولفون و بنزآلدئید و بسیاری از صنایع دیگر اشاره کرد. به طور کلی این ماده شیمیایی در صنایع غذایی کاربردهای زیادی دارد که به برخی از آنها در بالا اشاره شد. 

نکات ایمنی متابی سولفیت سدیم

هنگام استفاده از متابی سولفیت سدیم می بایست از دستکش و ماسک استفاده شود و  از استنشاق ذرات آن و  همچنین بلع آن خودداری گردد. جهت جلوگیری از فساد آن نیز باید دور از رطوبت و نور خورشید نگهداری شود.

فروش متابی سولفیت سدیم

اگر نیاز به متابی سولفیت سدیم دارید، می توانید این ماده را با قیمت و بسته بندی مناسب (بسته بندی 1 کیلویی) از فروشگاه اینترنتی ایزی گلد تهیه فرمایید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاهده قیمت روی لینک زیر کلیک فرمایید:

خرید اینترنتی متابی سولفیت سدیم 




پنج شنبه 28 مهر 1401
ن : طلا و نقره

خرید اینترنتی بوراکس

بوراکس یک ماده سفید پودری با فرمول شیمیایی Na2B4O7 است که به نام های سدیم تترا بورات یا دی سدیم تترابورات نیز نامیده می شود. این ماده براساس تعداد بلورهای متبلور در ساختار خود به سه گروه زیر تقسیم می گردد:

1- بوراکس بدون آب 
2- بوراکس پنتاهیدرات
3- بوراکس دکاهیدرات

بوراکس

مصارف بوراکس 

از  بوراکس در ساخت انواع مختلف شیشه بوروسیلیکات از جمله شیشه های مقاوم در برابر حرارت و مواد شیمیایی، برای از بین بردن علف های هرز، به عنوان نرم کننده آب، و به عنوان یک ضد عفونی کننده و عامل بوی بد، برای تمیز کردن سطوح، در تولید پودر ماشین لباس شویی، در ساخت حشره کش و آفت کش، برای ذوب طلا و نقره، جهت نسوز کردن فیتیله شمع در صنعت شمع سازی، برای ساخت خمیر بازی اسلایم، در جوشکاری و ... استفاده می شود.

ایمنی بوراکس

بوراکس می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامتی انسان بگذارد از جمله :

- تحریکات پوستی و چشمی
- مسائل هورمونی
- مسمومیت
در صورتی که در معرض این ماده قرار بگیریم ممکن است پوست یا چشم ها را تحریک کند و یا منجر به سوختگی پوست شود.

خرید اینترنتی بوراکس

ایزی گلد اقدام به فروش بوراکس در بسته بندی یک کیلویی و با قیمت و کیفیتی مناسب کرده است. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت و سفارش آنلاین این محصول روی لینک زیر کلیک فرمایید:

فروش اینترنتی بوراکس (بوره)



:: برچسب‌ها: بوراکس,


پنج شنبه 28 مهر 1401
ن : طلا و نقره

قلع و کلرید قلع

قلع

قلع فلزی است از فلزات جدول تناوبی با علامت اختصاری Sn که جایگاه مهمی در صنعت دارد. این فلز نقره‌ای رنگ خاصیت چکش خواری خوبی دارد و به سادگی اکسید نمی‌شود و در برابر خوردگی مقاوم می باشد. قلع در ساخت بسیاری از آلیاژها مانند برنز و مسوار، قلع‌اندود کردن ظروف مسی، تولید آفت کش، ساخت رنگ و غیره کاربرد دارد. همچنین در ساخت محلول تست فلزات گرانبها از آن استفاده می شود.

قلع

کلرید قلع

کلرید قلع Tin chloride با فرمول شیمیایی SnCl2 یک ترکیب شیمیایی است. جرم مولی این ماده 60/189 گرم بر مول بوده و شکل ظاهری این ترکیب، جامد بلوری سفید می باشد. از کاربردهای این ترکیب شیمیایی می توان به ساخت محلول تست فلزات گرانبها ازجمله طلا، به عنوان تثبیت کننده رنگ در صنایع نساجی، برای سنتز پلی لاکتیک اسید، جهت براق و درخشان تر کردن رنگ ها، برای آبکاری استیل، در ساخت آینه های نقره ای و غیره اشاره نمود.

فروش اینترنتی قلع

در صورتی که برای ساخت محلول تست طلا یا موارد دیگر به قلع یا کلرید قلع نیاز دارید، می توانید این محصول را با قیمتی رقابتی و کیفیت بالا (خلوص بالای 99 درصد) از فروشگاه ایزی گلد تهیه نمایید. لطفا برای دریافت اطلاعات بیشتر، مشاهده قیمت و خرید آنلاین آن روی لینک زیر کلیک فرمایید:

خرید اینترنتی قلع



:: برچسب‌ها: قلع, کلرید قلع,


پنج شنبه 28 مهر 1401
ن : طلا و نقره

بوته هواگاز و دسته بوته ذوب

بوته ذوب طلا و نقره

بوته ذوب یا بوته هواگاز یا بوته آلومینا به ظرفی نسوز می گویند که جهت ذوب فلزات از آن استفاده می‌شود. بوته زرگری که با نام بوته آلومینا هم شناخته می شود، ظرف کاسه ای شکل  از جنس خاک نسوز است که برای حرارت دهی و ذوب طلا و نقره و فلزات دیگر استفاده می شود. گفتنی است که این بوته ها مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت بالا و شوک های حرارتی دارند. 

بوته ذوب

خصوصیات بوته ذوب طلا

- قابلیت تحمل حداقل 1500 درجه سانتی گراد را داشته باشد.

- فشار مذاب را تحمل کند.

- تحمل حرارتی را تحمل کند.

دسته بوته ذوب طلا و نقره

به کمک دسته بوته ذوب طلا، می توانید بوته هوا گاز رو گرفته و با استفاده از هوا گاز فلز داخل بوته را به راحتی ذوب نمایید. همچنین به علت ایجاد فاصله، باعث می شود حرارت به دست نرسد. این دسته معمولا برای همه سایز بوته ها قابل تنظیم است و از دو میله فلزی و یک  دسته چوبی تشکیل شده است.

دسته بوته ذوب

 خرید اینترنتی بوته ذوب و دسته بوته 

در صورتی که نیاز به بوته هواگاز و یا دسته بوته ذوب و یا هر دو دارید، می توانید به فروشگاه اینترنتی ایزی گلد مراجعه کرده و از این سایت خریدتان را انجام دهید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر، مشاهده قیمت ها و مشخصات محصولات مذکور روی لینک زیر کلیک فرمایید:

فروشگاه ایزی گلد - فروش بوته ذوب و دسته بوته



:: برچسب‌ها: دسته بوته, بوته,


یک شنبه 14 شهريور 1400
ن : طلا و نقره

نیازمندی استخراج فلزات گرانبها

ویکی گلد وب‌سایتی است که به طور تخصص در زمینه هر چیزی که مرتبط با صنعت بازیافت فلزات گران‌بها مربوط می‌شود، فعالیت می‌کند. برای مثال می‌توان آگهی‌های بسیار در مورد خرید و فروش ضایعات الکترونیکی و الکتریکی، ضایعات کاتالیزور و کاتالیست، مواد شیمیایی، کوره و کلیه خدمات مرتبط در این وب‌سایت مشاهده نمود.

استخراج طلا و نقره

طلاسازی

در دسته طلاسازی ویکی گلد می‌توان آگهی‌های مرتبط با آموزش طلا و جواهرسازی، خرید و فروش وسایل و ابزارآلات جواهرسازی، کوره القایی و ... را مشاهده کرد.

آبکاری و پرداخت کاری

در بخش آبکاری و پرداخت کاری می‌توان آگهی‌های مربوط به صنعت آبکاری فلزات گران‌بها یا رشته پرداخت کاری را مشاهده یا درج کرد.

قالکاری

یکی از قسمت‌های مهم ویکی گلد دسته قالکاری است. در این دسته می‌توان آگهی‌های مرتبط با خرید و فروش کوره قالکاری، مواد شیمیایی مورد نیازی مثل سرب و لیتارژ، آموزش قالکاری و غیره را مشاهده نمود یا حتی آگهی‌های خود را ثبت کرد.

ریگیری و عیارسنجی

کلیه خدمات مرتبط با ریگیری فلزات گران‌بها و عیارسنجی آن‌ها در این بخش از سایت درج می‌شوند.

بردهای کامپیوتری

در این قسمت می‌توان آگهی‌های مرتبط با خرید و فروش بردها و قطعات کامپیوتری را مشاهده کرد. مثلاً آگهی‌های خرید و فروش مادربرد، کارت گرافیک، رم، سی پی یو، بردهای هارد و رایتر و ... در این قسمت درج می‌شوند.

کاتالیزور و کاتالیست

در بخش کاتالیزور و کاتالیست می‌توان آگهی‌های مرتبط با خرید و فروش کاتالیزورهای خودرو، کاتالیست های پتروشیمی و دیگر موارد مرتبط را مشاهده و بررسی کرد یا حتی آگهی خود را ثبت رساند.

مواد شیمیایی

در دسته  مواد شیمیایی می‌توان آگهی‌های خرید و فروش اسیدها، مواد شیمیایی پودری که در پروسه بازیافت یا ذوب فلزات گران‌بها به کار می‌روند، انواع بازها، سولفات‌ها و ... را مشاهده کرد.

وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی

آگهی‌هایی مثل خرید و فروش لوازم آزمایشگاهی نظیر بشر و ارلن، کاغذ صافی و لوله آزمایشگاهی یا تجهیزاتی مثل هود شیمیایی، کوره آزمایشگاهی و مواردی از این دست در این قسمت از سایت ویکی گلد درج می‌شوند.

 




شنبه 24 اسفند 1398
ن : طلا و نقره

کتاب آموزش بازیافت و استخراج طلا و نقره به روش شیمیایی

اگر می خواهید که از خاک و سنگ طلا، قطعات و بردهای الکترونیکی یا هر منبع ثانویه دیگری، طلا و نقره استخراج کنید، باید ابتدا با اصول و روش استخراج طلا و نقره آشنا شوید در غیر این صورت با مشکلات فراوانی مواجه خواهید شد و حتی ممکن است شکست بخورید. بدین منظور باید به مدت چند ماه، منابع مختلف را مطالعه کنید و به تحقیق و کسب دانش بپردازید تا بتوانید اصول کار را یاد بگیرید و به موفقیت برسید.

یکی از منابع کاربردی و مهم برای یادگیری فرایند استخراج طلا و نقره و به طور کلی فلزات گرانبها، کتاب "آموزش بازیافت و استخراج طلا و نقره به روش شیمیایی" است. در این کتاب اصول اسیدکاری نقره با اسیدنیتریک، تیزاب کاری طلا با تیزاب سلطانی، روش های بازیابی و رسوب دادن طلا و نقره از محلول، روش های شناسایی و تشخیص فلزات گرانبها شامل طلا، نقره، پالادیوم و پلاتین در محلول، روش های مختلف بازیافت طلا از قطعات الکترونیکی (مثل روش وایتکس و اسیدپراکسید)، ذوب طلا و نقره به وسیله مشعل هواگاز، بازیافت طلا و نقره از سی پی یوها، بازیافت طلا و نقره از پین ها و بردهای طلاکاری شده و ... آموزش داده شده و فصل های آن به ترتیب زیر است:

فصل 1: آشنایی با نکات و موارد ایمنی
فصل 2: ساخت هود اسیدکاری و اسکرابر
فصل 3: شناسایی فلزات گرانبهای موجود در محلول
فصل 4: بازیابی شیمیایی نقره از جواهرات و ظروف نقره
فصل 5: بازیابی شیمیایی طلا از جواهرات
فصل 6: ذوب طلا و نقره به روش هواگاز
فصل 7: پساب و مخازن پساب
فصل 8: بازیابی طلا و نقره از کاغذهای صافی استفاده ‌شده
فصل 9: آلوده شدن محلول به قلع و متااستانیک اسید
فصل 10: بازیابی طلا با استفاده از محلول اسید کلریدریک و آب ژاول
فصل 11: بازیابی طلا از پایه های روکش شده با طلا
فصل 12: بازیابی طلا از پین های روکش شده با طلا
فصل 13: بازیابی طلا و نقره از پردازنده های کامپیوتری

اگر مایل به مطالعه این کتاب هستید، روی لینک زیر کلیک کنید:

دانلود و دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کتاب آموزش بازیافت و استخراج طلا و نقره به روش شیمیایی



:: برچسب‌ها: کتاب, بازیافت طلا, آموزش بازیافت,


دو شنبه 28 مرداد 1398
ن : طلا و نقره

خاک طلا

خاک طلا

خاک طلا

در این مقاله قصد داریم که به خاک طلا و مباحث مربوط به آن بپردازیم . البته قبل از این که وارد این مقوله شویم بهتر است کمی با فلز طلا آشنا شویم.

طلا

طلا يك عنصر فلزي با رنگ طلايي بوده که هنگام بريده شدن سياه يا بنفش مي شود. طلا بسيار نرم و شکننده است و به این خاطر برای استحكام بيشتر به صورت آلياژ در مي آيد. اين عنصر همچنین رسانای خوب دما و الكتريسته مي باشد. طلا یکی از فلزات گرانبها است که واحد اندازه گیری آن اونس می باشد. البته آن را با واحدهای دیگری نظیر گرم و مثقال نیز اندازه گیری می کنند.

خاک طلا

طلا در طبیعت به صورت آزاد یافت می شود. این عنصر به طور گسترده در طبیعت پخش شده است و در بیشتر موارد همراه با سنگ های کوارتز یا پیریت یافت می شود. طلا معمولاً در رگه های پوسته زمین و بیشتر با مس وجود دارد. طلا همچنین به صورت رگه ای و نهشته های آبرفتی و به صورت جدا از کانی های دیگر در معادن وجود دارد. بزرگترین کشور تولید کننده طلا آفریقای جنوبی است، به طوری که حدود دو سوم طلای تولید شده در دنیا در آفریقای جنوبی استخراج می شود.

معدن طلای رگه اي

معدن طلای رگه ای يك ذخيره معدني شامل زوني از رگه ها و رگچه ها و انتشارات آن است. به طور كلي اين ذخاير معدنی در سنگ سخت پیدا مي شوند و معمولا از آن در برابر ذخاير پلاسر استفاده می گردد.

پلاسر

ذخيره معدنی سطحي كه به وسيله تجمع مكانيكي حاصل از هوازدگی ذرات معدنی شكل گرفته است را پلاسر می گویند. تيپ عمومي آن بیشتر در پلاسرهاي ساحلي و آبرفتي ديده مي شود. اين تجمعات معدنی معمولا حاوی سنگ های طلا، كاسيتريت يا روتيل هستند.

پيريت

پیریت يك سنگ معدنی ايزومتريک و به رنگ زرد است که از نظر ظاهري شبيه به سنگ طلا است.

استخراج طلا از خاک طلا

خاک طلایی که از معادن طلا استخراج می شود، توسط روش های مختلفی مثل روش سیانید ،آمالگاماسیون، الکترولیز و ذوب استحصال می شود. لازم به ذکر است که در بین این روش ها روش آمالگاماسیون روشی منسوخ شده است و روش سیانید یکی از رایج ترین روش ها در معادن طلا است. البته این روش بسیار خطرناک می باشد. اگر مقدار خاک طلا کم باشد می توانید از روش تیزاب سلطانی نیز استفاده کنید. به این معنی که خاک طلا را در تیزاب سلطانی حل کنید و طلا را از خاک استخراج نمایید.

تست خاک طلا

اگر می خواهید خاک طلا را تست کنید تا بفهمید که آن سنگ یا خاک حاوی طلا است باید به نمونه معدنی خود را فلزات مزاحم پاک کنید و بعد خاک را در کوره قالکاری ذوب کرده و سپس طلای احتمالی را از آن استخراج نمایید و بعد طلا را وزن کرده و عیار خاک طلا را محاسبه نمایید. در صورتی که با فرآیند قالکاری آشنایی ندارید می توانید مقاله قالکاری چیست را در این سایت بخوانید.

 




چهار شنبه 23 مرداد 1398
ن : طلا و نقره

اصطلاحات طلا

طلا

در بازار طلا اصطلاحات بسیار زیادی دارد وجود دارد که دانستن آن ها برای افراد علاقمند به این فلز گرانبها نه تنها مفید است بلکه لازم و ضروری می باشد.

۱- یک اونس طلا برابر با ۳۱.۱۰۳۴۳۱ گرم با عیار 24 هست.

۲- یک مثقال طلا برابر با  ۴.۶۰۸ گرم طلا است.

۳- مظنه یا فی طلا براساس هماهنگی بین اتحادیه طلا و جواهر با بانک مرکزی ایران مشخص می‌گردد. البته تغییر در اوضاع سیاسی و نحوه ثبات اقتصادی نیز در آن دخیل است. معمولا در ایران مظنه را براساس یک مثقال طلای ۷۰۵ عنوان می‌کنند که فروشنده می ‌تواند آن را تبدیل به گرم و هر عیار مورد نیاز خود نماید. البته قیمت یک گرم طلای ۱۸ عیار آب شده نیز بعنوان مظنه استفاده می‌گردد.

۴- عیار سكه تمام بهار آزادی ۲۱.۶ است.

۵- سكه نیم بهار آزادی دارای ۴.۰۶۶۵ گرم طلا با عیار۹۰۰ است.

۶- سكه ربع بهارآزادی دارای ۲.۰۳۲۲۵ گرم طلا با عیار۹۰۰ است.

۸-  هر مثقال طلا برابر با ۴.۶۰۸۳ گرم است .

۹-  هر گرم طلا ۱۰۰۰ سوت، و هر قیراط 200 سوت است.

۱۰- طلای آبشده، طلایی است که ذوب شده و در قالب ریخته شده است.

۱2-  انگ: به شماره قبض ری گیری که بر روی طلای آبشده حک می شود، انگ طلا می گویند.

۱3-  ری گیری: روشی است که با استفاده از آن عیار طلا را تشخیص می دهند.

14- اجرت: علاوه بر ارزش طلا شما باید دستمزد کسانی که بر روی آن قطعه طلای خام کار کرده‌اند و آن را تبدیل به جواهر نموده اند را هم بپردازید. به این پول که بابت هر گرم ساخت جواهر به سازنده پرداخت می شود، اجرت می‌ گویند. مقدار اجرت، مختلف است و کارهایی که مدل جدیدتری باشند، معمولا اجرت بیشتری دارند. اجرت در جواهرسازی به علت دقت زیاد کار و همچنین احتمال کسری زیادتر و استفاده از سنگ‌های قیمتی، معمولاً بالاتر است. به طوری که گاهی اوقات تا ۴ الی ۶ درصد قیمت طلا می رسد.

15- طلای آبشده تیزابی: به طلای آبشده باعیاربالای 900، طلای تیزابی گفته می‌شود. قیمت این نوع طلا هر مثقال۳۰۰ الی۵۰۰تومان گران تراز مظنه روز طلا است. موقع فروش نیز این طلا را می توان ۲۰۰ الی۳۰۰تومان بیشتر فروخت.

16- طلای آب شده معمولی: به طلای آبشده زیرعیار 900 طلای آبشده معمولی گفته می‌شود. این طلا از آب شدن طلاهای مستعمل یا شکسته به دست می‌آید. لازم به ذکر است که قیمت این نوع طلا با قیمت روز طلا یکی است.




شنبه 12 مرداد 1398
ن : طلا و نقره

خاک طلا و سنگ طلا

خاک طلا چیست؟

خاکی که از معادن طلا استخراج می شود و حاوی طلا و معمولا نقره است را خاک طلا می گویند. لازم به ذکر است که این خاک از خرد شدن و پودر کردن سنگ طلا به دست می آید.

روش تشخیص سنگ طلا

روش های مختلفی برای تشخیص سنگ طلا وجود دارد که در ادامه این روش ها را معرفی می کنیم.

1-      سنگ مشکوک به سنگ طلا را در سایه بررسی کنید. طلای واقعی در زیر سایه هم درخشندگی و رنگ زرد خود را دارد اما طلای پیریت و میکا که به طلای ابلهان معروف است در سایه کدرتر می شود و درخشندگی نخواهد داشت.

2-      با ناخن روی رگه های طلا فشار دهید. در این حالت معمولا ناخن در داخل سنگ فرو می رود، در صورتی که پیریت (طلای ابلهان) پوسته پوسته می شود.

3-      سعی کنید تکه ای از سنگ طلا را با چاقو ببرید. طلای واقعی کاملا نرم و قابل انعطاف است به طوری می توان با چاقو آن را برید. دقت کنید که طلای ابلهان هنگام بریدن خرد و یا پوسته پوسته می شود.

4-       با ذره بین سنگ را بررسی کنید و اگر ساختاری لایه ای روی سنگ مشاهده کردید، به احتمال زیاد آن سنگ، سنگ طلای واقعی نیست.

5-      یک قطره اسید نیتریک روی قسمتی از سنگ مشکوک بریزید اگر طلا باشد هیچ اتفاقی نخواهد افتاد ولی اگر بر روی پیریت ریخته شود شروع به جوشیدن می کند.

روش های استخراج طلا از خاک طلا

غالکاری

غالکاری روشی است که طلا را از فلزات دیگر جدا می سازد. این روش یکی از بهترین روش های نیمه صنعتی برای استخراج طلا از خاک طلا به شمار می رود و بازدهی قابل قبولی را دارا می باشد. در این روش خاک طلا را با لیتارژ ذوب می کنند تا فلزات مزاحم موجود در خاک به سرباره منتقل شوند و از طلا جدا شوند. سپس طلا را در نقره یا مس جمع می کنند و شمش حاصل را در اسید نیتریک و سپس تیزاب حل می نمایند تا طلا و نقره استخراج شوند.

تیزابکاری

تیزابکاری نیز یکی دیگر از روش های استخراج طلا از خاک طلا است. در این روش سنگ طلا را خرد و پودر می کنند، سپس خاک حاصل را در تیزاب سلطانی حل می کنند تا طلا در تیزاب حل شود. این روش نسبت به روش غالکاری بازدهی کمتری دارد اما چون نیاز به تجهیزات خاصی مثل کوره غال و ... ندارد طرفداران زیادی دارد.

روش سیانیدی

این روش، یک روش صنعتی و البته بسیار خطرناک است که توسط بسیاری از معادن و کارخانه های استخراج طلا استفاده می شود. در روش سیانیدی، طلا به وسیله سدیم سیانید حل می شود، سپس با استفاده از الکتروینینگ، طلا از محلول استخراج می گردد.

مقالات دیگر

توصیه می گردد که مقالات دیگر ما که با این موضوع مرتبط هستند را نیز مطالعه فرمایید.

خاک طلا

روش قالکاری

 




یک شنبه 30 تير 1398
ن : طلا و نقره

بازیافت ضایعات الکترونیکی

بازیافت ضایعات الکترونیکی

یکی از مسئولین سازمان های زیربط می گوید: معمولا در بازیافت ضایعات الکترونیکی کسانی که برای اولین بار در کشور شروع به سرمایه‌گذاری در این زمینه کنند، سود بالاتری نسبت به افرادی که بعد از آنها وارد این حرفه می‌شوند، خواهند داشت؛ البته هنوز کسی برای استفاده از تسهیلات در این زمینه به سازمان صنایع و معادن مراجعه نکرده است. وی از همه سرمایه ‌گذاران دعوت کرد که برای بازیافت فلزات گرانبها نظیر طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی دست به کار شوند و قول داد که سازمان صنایع و معادن از هیچ کمکی دریغ ننماید و کمک های لازم را به افراد علاقمند ارائه دهد.

طلا و نقره در ضایعات الکتریکی

بسیاری از ضایعات الکترونیکی نظیر بردهای موبایل، مادربوردهای کامپیوتر، انواع قطعات الکترونیکی و کامپیوتری و حتی تلفن‌های رومیزی و تلویزیون ها دارای مقداری طلا و نقره و در بعضی موارد پلاتین و پالادیوم هستند. برای مثال در پنل‌های LCD ورق‌هایی استفاده می‌شود که خود این ورق‌ها قابل استفاده مجدد هستند، حتی مواد پلاستیکی و مس‌هایی که در این نوع ضایعات وجود دارد می‌تواند بازیافت شده و به چرخه تولید برگردند.

بازیافت انواع مواد ارزشمند از یک کامپیوتر

یک عدد کامپیوتر دارای ۳۲‌درصد پلاستیک، ۴۱‌درصد آلومینیوم (به شرط این که بدنه و کیس آن از آلومینیوم ساخته شده باشد)، ۶۱/ ۰‌درصد طلا، ۹۸۱/۰‌ درصد نقره می باشد و این نشان دهنده این است که اگر به حجم زیادی از کامیپوترهای ضایعاتی دسترسی داشته باشیم می توانیم مقدار بسیار زیادی مواد ارزشمند بازیافت کنیم و به سود قابل توجهی برسیم.

مراکز اصلی بازیافت ضایعات الکترونیکی در کشور

یکی از سوالاتی که برای افراد سرمایه گذار مطرح است این است که نحوه و مکان استقرار صنایع بازیافت ضایعات الکترونیک در کشور چگونه است. در این راستا وزارت صنایع دو شهر بزرگ در کشور یعنی تهران و شیراز را برای این صنعت در نظر گرفته است.

یکی از مسئولین دولتی در اینباره می‌گوید: یکی از اولویت‌های سازمان صنایع و معادن برای استقرار واحدهای بازیافت ضایعات الکترونیکی، شهر شیراز است چرا که دارای منطقه ویژه اقتصادی الکترونیکی است و بیشترین تولیدات محصولات الکتریکی کشور بعد از تهران را در اختیار دارد. وی می‌افزاید: اگرچه اولویت سازمان صنایع و معادن استان‌های تهران و فارس به عنوان دو مرکز بزرگ انباشت زباله‌های الکترونیکی در کشور است، اما اگر در سایر نقاط نیز سرمایه ‌گذار پاپیش بگذارد و سازمان را توجیه کند، حتما استقبال خواهد شد.

وی می‌افزاید: «بحث استخراج طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی به این دلیل از سوی سازمان صنایع و معادن رونمایی می‌شود که جذابیت سرمایه‌گذاری آن مشخص گرد و دلیل آن این است که با توجه به اصل ۴۴ شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی نباید خود سرمایه‌گذاری کنند و به جای آن باید سرمایه گذاران را تشویق به این کار نمایند.

میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز

تصور می ‌رود که برای شروع به کار یک واحد صنعتی و بزرگ بازیافت ضایعات الکترونیکی، سه ‌‌میلیون دلار مورد نیاز باشد. هم ‌اکنون این صنعت در ژاپن، آلمان، چین، پاکستان و بسیاری از کشورهای دیگر مطرح است.

آمار و ارقام ارائه شده از آژانس اروپایی محیط ‌زیست

آژانس اروپایی محیط ‌زیست پس از تحقیقی که در بسیاری از کشورها انجام داد به این نتیجه رسید که حجم سالانه ضایعات الکترونیکی در سال گذشته  ۴۰‌میلیون تن بوده که این نشان دهنده این است که سه برابر سریع ‌تر از مجموع ضایعات و زباله‌های تولید شده توسط انسان در حال اضافه شدن است.

همچنین برخی از موسسات تحقیقاتی به این نتیجه رسیده‌اند که تعداد کامپیوترهای موجود در جهان از مرز یک میلیارد گذشته است و این بدان معناست که بطور متوسط از هر ۷ نفر در جهان، یک نفر از رایانه بهره‌مند است و این حاصل رشد ۱۲‌درصدی تعداد رایانه‌ها در هر سال نسبت به سال گذشته است. بنابراین این آمار و ارقام همگی به ما می فهمانند که بازیافت ضایعات الکترونیکی به امری اجتناب پذیر تبدیل شده است.

مطالب مرتبط

بازیافت موبایل

سنگ طلا

خاک طلا

  

 

 

 




پنج شنبه 27 تير 1398
ن : طلا و نقره

نقره - بازیافت نقره چگونه صورت می گیرد

نقره

نقره یکی از فلزات گرانبها با رنگ سفید و نقره ای است . نقره، یک رسانای خوب حرارت و الکتریک است و به همین خاطر کاربردهای زیادی در صنعت دارد. این فلز در پوسته زمین بصورت خالص و آزاد یافت می‎شود ولی بیشتر به عنوان یک محصول جانبی در فرآیند استخراج مس، طلا، سرب و روی تولید می گردد.

کاربردهای نقره

نقره کاربردهای زیادی در صنعت و زندگی انسان دارد. در زیر چند عدد از این کاربردها را مشاهده می کنید.

- ساخت جواهرات و زیورآلات

- ساخت ظروف نقره و وسایل تزئینی مثل مدال و سکه

- به عنوان سرمایه گذاری و حفظ سرمایه

- ساخت اتصالات و هادی های الکتریکی نظیر رله ها و کلیدها

- در فیلم های رادیولوژی

- در صنعت آبکاری

- ساخت مواد شیمیایی و دارویی و پزشکی

 

تجارت جهانی نقره

براساس آخرین آمار ارائه شده تا انتهای سال 2016، ارزش صادرات جهانی نقره بالغ بر 18.2 میلیارد دلار بوده است. 86.3 درصد از صادرات جهانی نقره در اختیار 15 کشور برتر قرار دارد. از این کشورها می توان به مکزیک، کانادا، چین، آمریکا و کره جنوبی اشاره کرد.

 

بازیافت نقره از جواهرات

جواهرات کهنه و شکسته از ضایعاتی هستند که برای بازیافت نقره مورد توجه قرار می گیرند. این جواهرات معمولا یا به طور مستقیم ذوب می شوند تا به شکل شمش و ساچه در آیند و یا اسیدکاری می گردند تا به صورت نقره خالص بازیابی شوند.

ضایعات دیگری که می توان از آن ها نقره را بازیافت نمود

مقدار قابل توجهی از ضایعات نقره را می توان از فیلم های رادیولوژی بازیافت نمود. علاوه بر این، در بسیاری از کشورهای صنعتی حدود 15 – 10 درصد نقره از ضایعات جواهرات، سکه ها و ظروف نقره تولید می‌شود، البته این میزان به درصد تولید نقره، میزان جواهرات و مصرف این محصولات بسیار متفاوت است. گروه مهم دیگری از ضایعات حاوی نقره شامل ضایعات الکترونیکی مثل بردها و قطعات الکترونیکی، خازن ها، اتصالات الکتریکی و لحیم های نقره است که با گسترش روزافزون تولید و مصرف در این زمینه، اهمیت آنها به طور چشم‌گیری در حال افزایش است.

 مطالب دیگر

بازیافت کاتالیست

استخراج طلا از خاک

 




پنج شنبه 27 تير 1398
ن : طلا و نقره

استخراج طلا از موبایل

استخراج طلا از موبایل

امروزه گوشیهای همراه زیادی در دنیا وجود دارند که می‌توان از این گوشی‌های موبایل کارکرده طلای قابل توجهی استخراج کرد. مثلا برای به دست آوردن یک گرم طلا باید یک تن سنگ معدن استخراج شود. ولی شما می‌توانید همین مقدار طلا را از 41 گوشی موبایل از کار افتاده استخراج کنید. ضمن اینکه در ذخایر معدنی غنی از طلا، در هر یک میلیون تن سنگ معدن، طلا در یک یا دو تکه وجود دارد که معادل یک یا دو گرم در هر تن می‌شود.

ایده اینکه 41 گوشی موبایل حاوی یک گرم طلا است ابتدا در گزارش سازمان ملل درباره پسماندهای الکترونیکی مطرح شد. در این مورد شرکت یومیکور که در بلژیک مستقر است می گوید: شما می‌توانید این مقدار طلا را از 35 گوشی موبایل به دست آورید.

ارزش طلای به کار رفته در موبایل ها

به عبارت دیگر از یک تن گوشی موبایل از کار افتاده - بدون احتساب وزن باتری - حدود 300 گرم طلا به دست می آید. با احتساب قیمت‌های کنونی طلا مقدار طلای کار شده در گوشی همراه کمتر از یک دلار و 67 سنت است و این درحالی است که یومیکور می‌گوید استخراج طلا از گوشیهای مویایل از کارافتاده با رعایت استاندارد های صنعتی و فنی به صرفه است.

البته شما می‌توانید طلای مورد نیاز را از  محصولات دیگر نیز استخراج کنید. برای مثال می توان از کلیه ضایعات الکترونیکی اعم از بردهای کامپیوتری و قطعات الکترونیکی طلا و نقره را بازیافت نمود.

یک نکته جالب

سالانه حدود 2700 تن طلا از حدود 7400 تن سنگ معدن استخراج می‌شود. اگر بخواهید این مقدار طلا را از گوشی‌های همراه کار کرده به دست آورید، باید 300 میلیون گوشی موبایل را بازیافت نمایید و اگر این کار هر روز انجام دهید، هفت میلیون گوشی مورد استفاده کاربران در جهان ظرف 23 سال تمام خواهد شد. البته نمی توان منکر شد که گوشی های نو به صورت مداوم ساخته می شوند و در دست کاربران می روند و روزی آن ها نیز فرسوده و از کار افتاده می شوند.

 مقالات دیگر

بازیافت ضایعات الکترونیک

بازیافت موبایل




پنج شنبه 27 تير 1398
ن : طلا و نقره

بازیافت طلا از ضایعات

بازیافت طلا از ضایعات

با توجه به قیمت بالای طلا، بازیافت این ماده از ضایعات نقش بسیار مهمی را در تولید و استخراج طلا ایفا می‌کند. با توجه به عیار کم طلا در خاک های معدنی و با توجه به ارزش بالای آن، استخراج طلا از ضایعات بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

کاربردهای طلا

طلا کاربردهای زیادی دارد. مثلا طلا در ساخت جواهرات، سکه‌ ها، مدال‌ ها و شمش‌ ها، قطعات الکترونیکی و قطعات حساس صنعتی کاربرد دارد. از سایر کاربردهای طلا می توان به صنایع آبکاری، صنایع شیمیایی، ساخت آلیاژهای مختلف، لحیم‌کاری‌ ها، در قطعات صنعتی و کاتالیست‌ها اشاره نمود.

 

تولید طلا از ضایعات

یکی از ضایعات رایج که به وفور قابل دسترسی هستند جواهرات مستعمل هستند. گروه دیگر ضایعات طلا شامل سکه‎ ها، مدال‌ ها و شمش‌ ها می باشند. ضایعات الکترونیکی نیز از مهم‌ترین ضایعات حاوی طلا می باشند که از آنها می‌توان به بردهای الکترونیکی، قطعات الکترونیکی، کلیدها، اتصالات، رله‌ها، محلول‌ها و لجن‌ها اشاره نمود و البته این دسته از ضایعات با توجه به ماهیت و کاربردشان علاوه بر طلا، حاوی مقادیر قابل توجهی مس، نقره، پلاتین و پالادیم نیز هستند.

به منظور بازیابی مجدد قراضه‌های حاوی طلا نیاز به اعمال فشار زیاد از طرف سازمان‌ها و مجامع مختلف نیست. زیرا مقادیر قابل توجه از فلزات با ارزش موجود در این قراضه‌ها انگیزه کافی برای بازیابی آنها را ایجاد نموده است. از طرف دیگر به جز نگرانی‌های مرتبط به سلامت و محیط زیست که بر روی همه فرآیندهای متالورژیکی در کشورهای صنعتی اعمال می‌شود، محدودیت خاصی برای بازیابی طلا وجود ندارد.

بازیافت طلا از جواهرات مستعمل 

معمولا ضایعات جواهرات توسط خود زرگرها و طلاسازها بازیافت می‌شود به این صورت که ذوب می شوند و سپس دوباره از آن ها طلای آب شده یا جواهرات را تولید می کنند. البته بخشی از ضایعات جواهرات مستعمل نیز به صورت شیمیایی بازیافت می شوند تا طلای خالص و پرعیار تولید شود.




پنج شنبه 27 تير 1398
ن : طلا و نقره

استخراج پلاتین، پالادیوم و رودیوم از ضایعات کاتالیست

استخراج پلاتین، پالادیوم و رودیوم نسبت به استخراج طلا و نقره، در حجم کمتری انجام می شود. معمولا استخراج این فلزات از کاتالیست‌های فرسوده اگزوز انجام می گیرد و در رده های بعدی ضایعات الکترونیکی و جواهرات کهنه و فرسوده قرار می گیرند. شاید بد نباشد بدانید که در سال 1988، 8/6 درصد رودیوم، 7/5 درصد پلاتین و 2/2 درصد پالادیوم از ضایعات استخراج شده است.

پلاتین، پالادیوم و رودیوم

پلاتین، پالادیوم و رودیوم را در ضایعات و وسایلی مثل سکه‌ها، زیورآلات و وسایل دکوری، کاتالیست های اگزوز، ضایعات الکترونیکی، کاتالیست‌های شیمیایی و پتروشیمی و جواهرات کهنه و فرسوده هستند. البته بیشترین انگیزه برای بازیافت فلزات گروه پلاتین از ضایعات کاتالیست‌های خودرو وجود دارد، زیرا این منابع علاوه بر این که حاوی پلاتین، پالادیوم و رودیوم هستند، با سرعت قابل توجهی در حال رشد هستند. بنابراین آینده بازیافت پلاتین، پالادیوم و رودیوم به میزان زیادی تابع تغییرات صورت گرفته در بخش کاتالیست‌های اگزوز خودرو است . لازم به ذکر است که به جز محدودیت های زیست محیطی که برای همه فعالیت‌های مرتبط با استخراج و بازیافت فلزات گرانبها و ضایعات الکترونیکی و صنعتی وجود دارد، محدودیت خاصی برای بازیافت فلزات گروه پلاتین وجود ندارد.

لازم است بدانید که کاتالیست‌های اگزوز خودرو ممکن است تنها حاوی پلاتین و یا ترکیبی از پلاتین، پالادیوم و رودیوم باشند. ضایعات کاتالیست های اگزوز ممکن است به صورت یک مجموعه کامل مبدل اگزوز، پایه یا پایه خرد شده و آماده برای بازیافت به روش پیرومتالورژی (قالکاری) و هیدرومتالورژی (اسیدکاری و تیزابکاری) باشند.

روش بازیافت کاتالیست ها

همان طور که گفته شد مواد ثانویه حاوی فلزات گروه پلاتین متنوع بوده و به همین دلیل مسیرهای مختلفی را در بازیافت طی می‌کنند. مواد با عیار بالا مانند جواهرات معمولا به روش شیمیایی بازیافت می شوند تا به محصولات با خلوص بالا تبدیل شوند. اما ضایعات کاتالیست ها و ضایعات الکترونیکی به روش غالکاری بازیافت می شوند. در صورتی که فرآیند استخراج به درستی انجام شود، به طور معمول درصد بازیابی این مواد بالا می باشد و کسری ناشی از فرآیند بسیار پایین است. برای مثال ضایعات کاتالیست ها، درصد بازیابی آنها با توجه به شرایط می تواند بین 95 – 85 درصد باشد.

بازیافت فلزات گروه پلاتین موجود در ضایعات الکترونیکی به روشی مشابه روش بازیافت طلا و نقره را بازیافت می شوند. برای مثال در یک روش، این ضایعات به واحدهای ذوب مس انتقال می‌یابند و در این واحدها با عبور از مراحل ذوب و تصفیه به صورت لجن آندی بازیابی می‌شوند. سپس هر کدام از فلزات گرانبها شامل طلا، نقره، پلاتین، پالادیوم و رودیوم به روش شیمیایی و به صورت جداگانه بازیابی می شوند. در روش دیگر این ضایعات پس از آماده سازی اولیه مثل سوزانده شده و آسیاب شدن، غالکاری می شوند و سپس فلزات گرانبهای موجود در آنها بازیافت می گردد.

نکته

نکته مهم در بازیافت ضایعات کاتالیست، تفاوت زیاد آنها با سایر ضایعات است. به طوری که یکی از مهم‌ترین مسائل مرتبط با این مواد نسبت پایین مقدار این فلزات به وزن و حجم ضایعات است. بنابراین جمع‌آوری ضایعات کاتالیست ها و هزینه‌های مرتبط با آنها با توجه به پراکندگی این ضایعات بسیار دارای اهمیت است و معمولا دارای مشکلات عدیده ای است.

مطالب دیگر

ضایعات الکترونیک 

نقره




پنج شنبه 27 تير 1398
ن : طلا و نقره

استخراج و بازیافت طلا با استفاده از روش قال کاری

قال کاری یا غال کاری بیشتر در استخراج طلا از بردها و ضایعات الکترونیک کاربرد دارد. البته از این روش برای بازیافت ضایعات دیگر نظیر جواهرات مستعمل، ضایعات زرگری، خاک معدنی طلا، ضایعات آبکاری و ... نیز استفاده می شود.

مراحل قالکاری 

به طور کلی در روش قال کاری پس از جداسازی طلا از سایر ناخالصی‌ها، با استفاده از حرارت و ذوب فلزات گرانبها در سرب، مخلوط طلا و نقره به صورت آلیاژ به دست می‌آید که از آن طلا را می توان بازیافت و استخراج نمود. در این روش ابتدا ضایعات را در کوره می سوزانند تا مواد آلی نظیر پلاستیک ها، روغن ها و کربن ها حذف شوند، سپس به وسیله آهنربا و روش مغناطیسی ذرات و تکه های آهنی را از خاکستر جداسازی می نمایند. در مرحله بعدی خاکستر را آسیاب می کنند و  سپس با نمونه‌گیری و آزمایش نمونه، مقدار طلای موجود در نمونه را اندازه گیری می کنند. پس از آن، حدود 3 برابر طلای موجود، نقره به خاکستر می افزایند و مواد حاصل را همراه با کمک ذوب‌هایی نظیر بوره (تنه کار)، پودر زغال و نیترات سدیم یا پتاسیم در کوره ای به نام کوره قال کاری ذوب می نمایند.

 با اضافه کردن سرب و با توجه به سایر عناصر موجود، دمای کوره تا حدود 1400-1100 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد تا سرب و فلزات مزاحم مثل آهن و مس اکسید شوند و به سرباره انتقال یابند. بخشی از فلزات نیز مثل سرب بخار می شوند و بدین طریق از طلا و نقره جدا می گردند. با توجه به این که بخار سرب برای سلامتی انسان و محیط زیست خطرناک و سرطان زا می باشد، در این فرآیند باید حتما از یک سیستم نصفیه بخار سرب استفاده کرد. سیستم تصفیه بخار سرب که آن را بگ فیلتر  می نامند، دستگاهی است که با مکش، بخارهای حاصل از کوره را در خود تقطیر می کند و دوباره به ذرات جامد تبدیل می نماید.

 پس از اکسید شدن فلزات مزاحم و سرب و انتقال آن ها به سرباره، سرباره را از مذاب جداسازی کرده و در پایان مذاب را به شکل یک قرص نقره ای سرد می کنند. این قرص که علاوه بر نقره حاوی مقداری طلا، پلاتین و پالادیوم است در اسید نیتریک حل می شود تا نقره از طلا حذف شود. رسوب طلا نیز پس از جداسازی از نقره در تیزاب سلطانی حل می شود و سپس طلا، پلاتین و پالادیوم هر کدام به صورت جداگانه رسوب داده شده و استخراج می شوند.

 




صفحه قبل 1 2 صفحه بعد